Dit artikel is vandaag gratis

Heerenveen moet snel met een plan komen hoe burgers en ondernemers ondersteund kunnen worden nu de prijzen stijgen, vindt de gemeenteraad

Rekeningen op de keukentafel. Foto: ANP

Omdat steeds meer mensen in de problemen komen door stijgende energieprijzen en krapte op de woningmarkt, gaat Heerenveen de bijbehorende dossiers (bestaanszekerheid en wonen) met voorrang oppakken. Daartoe besloot de gemeenteraad donderdagavond.

De gekozen volksvertegenwoordigers in Heerenveen willen zo ‘ snel mogelijk een besluit nemen over hoe de gemeente inwoners en ondernemers in deze tijd voor kortere of middellange termijn kan ondersteunen’. Daarom vraagt de raad het college van burgemeester en wethouders om nog voor de behandeling van de begroting voor 2023 een eerste analyse voor te leggen waaruit de (omvang van) de problematiek duidelijk wordt.

De raad wil verschillende oplossingen voorgelegd krijgen. Daarbij moet het college kunnen verantwoorden wat de financiële gevolgen ervan zijn, welke bestaande of nieuwe instrumenten gebruikt zouden moeten worden en of (gemeentelijke) wet- of regelgeving de uitvoering mogelijk in de weg staat.

Daarnaast zullen gesprekken met inwoners, ondernemers en instellingen worden gevoerd. Zij moeten helpen om een compleet beeld te krijgen, zodat de raad op die manier een ‘afgewogen besluit nemen over passende ondersteuning’.

Nieuws

menu