Dit artikel is vandaag gratis

Heerenveen presenteert vijf wethouders en komt met een hoofdlijnenakkoord

Het college van B en W van Heerenveen in 2022. Foto: FPH

Met een akkoord op hoofdlijnen gaan de PvdA, VVD, GroenLinks en het CDA in Heerenveen de komende vier jaar met de raad in gesprek. Donderdagavond werd het nieuwe college van B en W gepresenteerd. Hierin zitten geen drie, maar vijf wethouders.

Burgemeester Tjeerd van der Zwan stoot een aantal van zijn portefeuilles af. Verder willen de wethouders meer zichtbaar zijn in de samenleving.

Nieuw in het college zijn de wethouders Sybrig Sijtsma (PvdA) en Gerrie Rozema (GroenLinks). Jelle Zoetendal (PvdA), Hedwich Rinkes (CDA) en Jaap van Veen (VVD) maakten ook al deel uit van het vorige college en blijven actief als wethouder.

Programma’s

Naast een takenverschuiving van Van der Zwan worden de wethouders verantwoordelijk voor programma’s uit het hoofdlijnenakkoord. In het akkoord zijn tien programma’s opgenomen, zoals gezond welzijn, huisvesting voor iedereen en energie van morgen. In het akkoord staan ambities van de vier coalitiepartijen uitgelegd, maar hoe die bereikt worden niet. Hierover willen de partijen in overleg met andere partijen in de raad en organisaties in de gemeente. De afgelopen vier jaar werd er in Heerenveen ook al gewerkt met zo’n zogenoemd raadsakkoord op hoofdlijnen.

Nieuws

menu