Dit artikel is vandaag gratis

Heerenveen trekt negen ton uit voor energiearmoede. Noodfonds is voor inwoners en maatschappelijke organisaties die energierekening niet kunnen betalen.

Mensen die de energierekening niet kunnen betalen, kunnen soms een beroep doen op een noodfonds. Foto: ANP

De gemeente Heerenveen heeft een noodfonds met daarin 900.000 euro ingesteld om inwoners en maatschappelijke organisaties die moeite hebben met het betalen van hun energierekening te ondersteunen. Aan ondernemers biedt de gemeente energieadvies aan.

Het noodfonds is voor inwoners die door de hoge energieprijzen en hoge inflatie onder de armoedegrens dreigen te raken, ongeacht het inkomen. Ze kunnen een aanvraag doen via noodfonds@heerenveen.nl. Ook maatschappelijke organisaties die door de hoge energieprijzen in acute betalingsproblemen raken kunnen er een beroep op doen.

Voor ondernemers is er een energieadvies zodat ze weten hoe ze het beste energie kunnen besparen. De gemeente subsidieert een deel van het advies en heeft daar 150.000 euro voor apart gezet.

Aan de subsidies zijn wel voorwaarden verbonden. Zo moeten organisaties energiebesparende maatregelen hebben genomen of binnenkort gaan nemen.

Nieuws

menu