Stagiair op je 73e: Herman Hermans zit in de lente van zijn onderwijscarrière. 'Als je voldoende vitaal bent en energiek, geloof ik erin dat je je moet inzetten'

Op het christelijk gymnasium Beyers Naudé loopt een niet alledaagse stagiair rond. Het is Herman Hermans (73 jaar) uit Mantgum die na een rijke carrière in de rechterlijke macht en een recente promotie in de klassieke talen zich als een vis in het water voelt.

Herman Hermans geeft Latijnse les aan leerlingen in het eerste en vierde jaar van het christelijk gymnasium Beyers Naudé.

Herman Hermans geeft Latijnse les aan leerlingen in het eerste en vierde jaar van het christelijk gymnasium Beyers Naudé. Foto: Marchje Andringa

De loopbaan van Herman Hermans lijkt op toeval te zijn berust, maar niets is minder waar. De liefde voor het onderwijs zat er sinds het begin van zijn rechtenstudie in Amsterdam al in. ,,Een spannende tijd” noemt hij de jaren waarin hij studeerde. ,,Studenten kwamen in opstand tegen de universitaire hiërarchie met als hoogtepunt de bezetting van het Maagdenhuis (1969) in Amsterdam. Ik was als student betrokken bij de democratisering van het onderwijs en de positie van studenten. Ook na mijn afstuderen als meester in de rechten bleef dat mijn werkterrein.”

Nieuws

menu