Dit artikel is vandaag gratis

Het 80 meter lange superjacht dat op weg is naar Harlingen ligt opnieuw vast. Nu is een brug bij Heusden te laag

Het superjacht Galactica is op zijn tocht van een scheepswerf in Oss naar Harlingen opnieuw op een obstakel gestuit. Eerder kon het 80 meter lange schip door de hoge waterstand in de Maas niet onder een spoorbrug bij Den Bosch door, maandag belemmerde de brug bij Heusden de doorvaart. Foto: ANP

Opnieuw tegenslag voor de Galactica. Het tachtig meter lange superjacht dat vanuit Oss op weg is naar Harlingen om daar door Icon Yachts afgebouwd te worden bleek maandag te hoog voor een brug bij Heusden.

Zaterdag overkwam de schippers van de duw- en trekboten van de Galactica hetzelfde. Toen kon het schip vanwege de hoge waterstanden niet onder een brug over de Maas bij Hedel door.

Een sleepboot sleepte het superjacht daarom een eindje terug naar de Koornwaard bij Gewande, waar het de hele nacht heeft gelegen. Maandag bleek het water wat gezakt en kon de Galactica doorvaren, maar rond elf uur herhaalde de geschiedenis zich bij Heusden.

Wat er nu met het schip gaat gebeuren is nog niet duidelijk.

100 miljoen

De Galactica is voorzien van een bioscoop, een helikopterplatform en een zwembad van zeven meter lang. In april gaat het superjacht naar een nieuwe eigenaar. De onbekende koper heeft hier honderd miljoen euro voor betaald. Het schip moet in april worden opgeleverd. De reis van de Galactiva trok veel belangstellenden aan de wal.

Nieuws

menu