Dit artikel is vandaag gratis

Het Friesch Dagblad is vernieuwd: hier leggen we uit waarom en hoe

Foto: FD

Een geheel nieuw vormgegeven krant: die ligt dinsdag in uw bus als u een abonnement op het ‘Friesch Dagblad’ hebt. En wie dat niet heeft, die kan vandaag een gratis digitale krant inzien.

Het Friesch Dagblad is vernieuwd. Althans: op papier. Online leest u, net als anders, een zich steeds vernieuwende stroom verhalen (soms zelfs meer dan in de krant passen).

Waarom die vernieuwing op papier? Nieuwe generaties nemen toch geen abonnement op een papieren krant? Ze lezen online. Het besef dat onafhankelijke journalistiek het waard is om voor te betalen, groeit. Sinds mei bieden we geen beperkt aanbod gratis verhalen meer aan maar zetten we de meeste van onze verhalen online zodra ze klaar zijn. Níét meer gratis. En we zien dat tientallen mensen al bereid zijn geweest een abonnement te nemen.

Verandering

Het is wel belangrijk dat de krant naadloos aansluit bij de website. Want een verhaal moet op beide podiums goed tot zijn recht komen zonder dat het tot dubbel werk leidt. Zodat journalisten hun altijd te schaarse tijd zo veel mogelijk kunnen besteden aan de journalistiek zelf.

En dan vooral aan die kanten van het vak waarvoor het Friesch Dagblad is opgericht: regionaal nieuws op christelijke grondslag. De regionale weerslag van beleid, gebeurtenissen en ontwikkelingen staat in de krant voorop. En nu letterlijk voorop: we trekken het regionale nieuws naar voren. Dat is de belangrijkste verandering van vandaag. Of het nu over politiek of klimaat, zorg en onderwijs, cultuur en sport, kerk en levensbeschouwing gaat: wat zich in Fryslân afspeelt, leest u direct bij het openslaan van de krant.

Het nieuws uit de rest van Nederland en verder de grenzen over staat voortaan verderop in de krant, in een eigen katern. Dat katern krijgt de titel Verder . Een naam met een mooie dubbele betekenis. In dit katern staat wat er wat er verder gebeurt, verderop in het land en in de wereld.

En we beogen niet alleen de kale nieuwsfeiten te brengen maar die ook te voorzien van context en betekenis: met achtergrondverhalen, analyses en opiniestukken. We kijken verder dan het hier en nu.

Kortom: het is een spectaculair andere en frissere krant die elke dag in uw bus kan belanden, op papier of digitaal. Interesse? Kijk dan hier.

Nieuws

menu