Het mbo krijgt meer geld dan aangekondigd en dat is nodig en méér dan terecht vindt Friese Poort-bestuurder Remco Meijerink

Het kabinet gaat jaarlijks 350 miljoen euro extra uitgeven aan het mbo, 150 miljoen euro meer dan was aangekondigd. Het geld is hard nodig, zegt Remco Meijerink, bestuurder van roc Friese Poort. ,,Er is een groot tekort aan mbo’ers, terwijl de instroom terugloopt.”

Huseen Alshikh-khaled uit Marsum, Nederlands kampioen leerling-kapper, geeft minister Robbert Dijkgraaf (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) een frisse coupe voorafgaand aan Prinsjesdag. Verschillende ministers en Kamerleden lieten hun haar en make-up door mbo'ers verzorgen.

Huseen Alshikh-khaled uit Marsum, Nederlands kampioen leerling-kapper, geeft minister Robbert Dijkgraaf (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) een frisse coupe voorafgaand aan Prinsjesdag. Verschillende ministers en Kamerleden lieten hun haar en make-up door mbo'ers verzorgen. Foto: ANP

Het geld moet worden besteed aan het vergroten van kansengelijkheid, betere aansluiting op de arbeidsmarkt en innovatie, aldus het ministerie. Meijerink ziet op die terreinen inderdaad uitdagingen. ,,Vaak is er nog een mismatch met de arbeidsmarkt.” Studenten die net een startkwalificatie hebben voor de arbeidsmarkt (mbo-niveau 2) zouden meer begeleiding moeten krijgen, of scholing voor een juiste baan. ,,Dat zijn over het algemeen studenten die nog wat kwetsbar zijn.”

Kansrijk

Nieuws

menu