Het Noorden kent meer criminaliteitsproblemen dan gedacht

Dat het Noorden niet gevrijwaard is van ondermijnende criminaliteit kon minister Ferd Grapperhaus gisteren in Leeuwarden met eigen ogen zien. Hij zegde gisteren toe dat de aanpak verstevigd wordt.

Minister Ferd Grapperhaus en burgemeester Sybrand Buma tijdens een bezoek aan ROC Friese Poort, waar studenten een game spelen rond cybercrime. De minister bracht een bezoek aan Leeuwarden in het kader van ondermijning en illegale activiteiten.

Minister Ferd Grapperhaus en burgemeester Sybrand Buma tijdens een bezoek aan ROC Friese Poort, waar studenten een game spelen rond cybercrime. De minister bracht een bezoek aan Leeuwarden in het kader van ondermijning en illegale activiteiten. Foto: ANP/Catrinus van der Veen

Terwijl de eigenaar van een aantal opslagboxen aan de Apolloweg in Leeuwarden een sjekkie draait, worden op last van de gemeente Leeuwarden meerdere boxen opengebroken. ,,Ik vind het allemaal maar een hoop bombarie”, meldt de eigenaar, die niet met naam in de krant wil. ,,Ze willen een statement maken omdat die minister er is.”

Nieuws

menu