Dit artikel is vandaag gratis

Het OM vervolgt man en vrouw voor de dood van een jonge vrouw in Heerenveen

Vrouwe Justitia op het gerechtsgebouw aan de Noordsingel in Rotterdam. Foto: ANP

Het Openbaar Ministerie vervolgt een 48-jarige man en een 29-jarige vrouw uit Heerenveen voor dood door schuld, vanwege de dood van een 26-jarige vrouw in oktober vorig jaar in Heerenveen. Hen wordt verweten dat ze hebben bijgedragen aan het overlijden van de vrouw door niet op tijd hulpdiensten in te schakelen.

Het slachtoffer overleed op 25 oktober vorig jaar door de gevolgen van een combinatie van alcohol, xtc, cocaïne en GHB. Tien dagen eerder was zij in kritieke toestand in de woning van de verdachte man aangetroffen. Na een stapavond kwam ze terecht in zijn huis, waar ze per ongeluk een slokje nam uit een waterflesje waar de drug GHB in bleek te zitten.

Volgens het OM verloor ze haar bewustzijn en werd ze kort daarna door de verdachten gevonden. Zij belden toen niet direct de hulpdiensten. Dit gebeurde pas 2,5 uur later.

Geseponeerd

De verdenking van dood door schuld tegen een andere man van 45 jaar oud uit Heerenveen, die ook in de woning aanwezig was, is geseponeerd. Het OM kan niet bewijzen dat hij op de hoogte was van de kritieke toestand van het slachtoffer. Hij verloor destijds tijdelijk het bewustzijn, mogelijk door het gebruik van GHB.

Voor strafbare seksuele handelingen die door de twee mannen zouden zijn gepleegd tegen het slachtoffer en de 29-jarige vrouw is geen bewijs gevonden, aldus het OM. Hiervan worden de mannen niet meer verdacht.

Stille tocht

Het overlijden van de jonge vrouw was een grote schok in Heerenveen. In oktober vorig jaar liepen zo’n duizend mensen mee in een stille tocht. Wanneer de zaak tegen de twee verdachten door de rechtbank in Leeuwarden wordt behandeld is nog niet bekend.

Nieuws

menu