Nynke en Astrid willen het armoedeprobleem middenin de samenleving zetten. Met Collectief Kapitaal brengen ze in Leeuwarden arm en rijk(er) bij elkaar om elkaar te helpen

Het is een idealistisch vergezicht: burgers die maandelijks een donatie kunnen en willen missen brengen geld bij elkaar om een aantal minimagezinnen duizend euro per maand te kunnen geven. Als het aan Collectief Kapitaal ligt is dit komend jaar in Leeuwarden al realiteit.

Astrid de Bue (l) en Nynke Andringa.

Astrid de Bue (l) en Nynke Andringa. Foto: Marchje Andringa

Werkzaam in het sociaal domein, onder meer als teamleider en programmamanager van Amaryllis en het gemeentelijke Frontlijn-team dat deur aan deur ging in Heechterp-Schieringen, heeft Astrid de Bue heel wat armoede gezien. ,,Er is veel bestaansonzekerheid”, zegt de mede-initiatiefnemer van Collectief Kapitaal. ,,De verschillen tussen arm en rijk zijn heel groot. Het ligt vaak bij de overheid, of bij de mensen die bestaansonzekerheid hebben zelf, om dat op te lossen. En voor de mensen die daar niet mee te maken hebben blijft dat bij de overheid. Wij willen het probleem van bestaansonzekerheid middenin de samenleving zetten, er een collectief probleem van maken waar we gezamenlijk verantwoordelijkheid voor nemen.”

Nieuws

menu