Het basisonderwijs staat voor een lastige keuze: kwaliteit of continuïteit? 'Het inzetten van onbevoegde leraren is aan de orde van de dag'

Het inzetten van een onderwijsassistent, een stagiaire of een ‘werelddocent’ of toch de vierdaagse schoolweek. Steeds vaker moeten schoolbesturen kiezen voor lapmiddelen om een (langdurig) zieke leerkracht te vervangen. Schoolbestuur Arlanta trok deze week de grens met het stopzetten van onderwijs aan groep 7/8 op cbs De Wegwijzer in Kollumerpomp.

Combinatiegroep 6/7/8 van obs De Ynset in Rottum telt 22 leerlingen.

Combinatiegroep 6/7/8 van obs De Ynset in Rottum telt 22 leerlingen. Foto: FD

Bestuurder Heidi Bruning besloot deze week om niet weer een invaller voor groep 7/8 van cbs De Wegwijzer in Kollumerpomp te zoeken na het langdurig wegvallen van de vaste leerkracht. De kwaliteit van het onderwijs dreigde daarmee ondermaats te worden, zeker omdat de groep de afgelopen jaren al zo vaak was blootgesteld aan een invaller én omdat het ‘t voor een aantal kinderen laatste jaar voor de middelbare school is. Dinsdagavond deelde ze op een emotionele ouderavond mee dat ouders per direct op zoek moeten gaan naar een andere school.

Nieuws

menu