Weg versmald en verkeersdrempels aangelegd: het nieuwe buurtschap Saltryp in Harlingen weert hardrijdende automobilisten

Gemeente Harlingen onthulde woensdag de borden voor het nieuwe buurtschap Saltryp, dat ligt aan de Harlingerstraatweg tussen Harlingen en Midlum. Die naam is ontleend aan een kadasterkaart van omstreeks 1830, gevonden door onderzoekers van Gemeentemuseum het Hannemahuis.

De officiële onthulling van buurtschap Saltryp woensdagmiddag. Met links wethouder Harry Boon en rechts omwonende Simon de Groot.

De officiële onthulling van buurtschap Saltryp woensdagmiddag. Met links wethouder Harry Boon en rechts omwonende Simon de Groot. Foto: Savanna Ronner

,,We hebben hier een buurtschap gemaakt als antwoord op de klachten van bewoners over de vele te hard rijdende automobilisten”, zegt wegenbeheerder en projectleider Minne Schiphof van de gemeente Harlingen. ,,We hebben ook een aantal verkeersremmende maatregelen genomen: de weg is versmald van zeven naar zes meter, daarnaast hebben we een paar drempels en een middeneiland aangelegd.”

Nieuws

menu