Friese sportclubs getroffen door de aangekondigde verscherpte maatregelen: 'Het wordt lastig om te sporten zonder trainingen'

De amateursport ligt de komende drie weken niet plat. Maar dat er ‘s avonds niet getraind kan worden maakt het voor de sporter wel lastig, reageren Friese sportverenigingen op het besluit van het kabinet.

Twee weken geleden paste voetbalclub Sneek Wit Zwart het terrein aan aan de nieuwe coronamaatregen. Vanaf zondag moet het complex vanaf 17.00 uur dicht zijn.

Twee weken geleden paste voetbalclub Sneek Wit Zwart het terrein aan aan de nieuwe coronamaatregen. Vanaf zondag moet het complex vanaf 17.00 uur dicht zijn. Foto: Niels de Vries

,,Een rare regeling”, reageert voorzitter Sippe Heeringa van Harkemase Boys. Het eerste elftal van zijn club speelt landelijk op hoog amateurniveau in de derde divisie. ,,Zo kun je niet trainen, maar laat je wel op zaterdag spelers een topprestatie leveren. Ik snap dat ze wat moeten doen met die hoge cijfers in het ziekenhuis en op de IC. Maar gooi dan heel het voetbal drie weken plat.”

Nieuws

menu