Dit artikel is vandaag gratis

Hoe reageert Fryslân op het overlijden van Piet Paulusma, toch een feestelijke heropening van de Zuiderkerk in Drachten en sportvissers uit Heerenveen helpen mee op Landelijke Opschoondag: dit zijn verhalen uit het Friesch Dagblad van maandag | Dagoverzicht

Piet Paulusma. Foto: Marchje Andringa

Een overzicht van het nieuws uit het Friesch Dagblad van vandaag. Lees meer over waarom MKV’29 blijft voetballen op de zondag, hoe Fryslân reageert op het overlijden van Piet Paulusma en hoe sportvissers uit Heerenveen meehelpen tijdens Landelijke Opschoondag.

Het overlijden van weerman Piet Paulusma komt bij vrijwel iedereen als een schok. Op zondagmiddag overleed de bekende weerman op 65-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Hij bleek al langere tijd ziek te zijn, maar deelde dit alleen met intimi. . (Oud) collega’s reageren op het nieuws.

Paulusma werkte ook jarenlang voor het Friesch Dagblad . In 2017 werd hij geïnterviewd door verslaggever Wybe Fraanje. Lees hier terug hoe hij een van de bekendste Nederlanders was, maar nooit vergat hoe hij ooit, in Herbaijum, heel klein begon.

Vorig jaar werd de Zuiderkerk in Drachten volledig verbouwd en kreeg daarbij een hele nieuwe inrichting. Een feestelijke heropening stond toen op 21 november gepland, maar door de toen nieuwe coronamaatregelen kon het niet doorgaan. Gelukkig kan dat nu alsnog.

En dit weekend vond de Landelijke Opschoondag plaats, van Nederland Schoon. Het bestuur van de hengelsportvereniging in Heerenveen deed mee. Misschien een béétje uit eigenbelang ook, geeft een van de vissers toe: ,,Er is voor jezelf ook niks aan als je een mooi plekje hebt gevonden om je hengel uit te slaan en je moet eerst allemaal bierblikjes opruimen die iemand anders heeft achtergelaten.”

En veel sport natuurlijk, zoals altijd in het weekend. UNIS Flyers heeft in de halve finale van de BeNe-League Den Haag met 4-0 verslagen. Dit is de derde keer dit seizoen dat de ploeg een eindstrijd haalt. En geschaatst werd er ook in Leeuwarden, bij het NK shorttrack voor junioren in de Elfstedenhal. Reed hier ook de opvolver van Sjinkie Knegt of Suzanne Schulting al rond?

En tot slot amateurvoetbal: waar andere clubs uit Leeuwarden overstappen naar de zaterdag als voetbaldag, blijft MKV’29 de zondag trouw. En zéker nu het zo goed gaat met het eerste elftal. Want dat wordt wellicht kampioen.

Wil je elke dag een overzicht van onze verhalen in je mailbox krijgen? Schrijf je dan in voor onze dagelijkse nieuwsbrief. Dat kan hier. Fijne dag verder!

Nieuws

menu