Naar school gaan in 1922. Hoe zag dat eruit? De kinderen van obs De Lamer leren het deze week bij de viering van het honderdjarig jubileum

Op de kop af honderd jaar geleden zag obs De Lamer het levenslicht op de huidige locatie in Oldelamer. Deze week wordt dat jubileum gevierd en het zal de kinderen nog lang bijblijven.

In het kader van honderd jaar OBS De Lamer kwamen de kinderen maandag in de klederdracht van een eeuw geleden naar school.

In het kader van honderd jaar OBS De Lamer kwamen de kinderen maandag in de klederdracht van een eeuw geleden naar school. Foto: Lenus van der Broek

Tenminste dat verwacht Annelies Dijkstra, die sinds 2020 directeur is van de openbare basisschool, die naast dorpshuis ’t Griffioentje staat, in het hart van het dorp. ,,We besteden de hele week aandacht aan het jubileum, dat in het teken staat van honderd jaar geleden. De kinderen zullen er veel van leren. Meer dan de rekenles op dinsdagmorgen. Dit zal ze lang bijblijven en hierdoor word je als mens gevormd.”

Nieuws

menu