Honderden mensen demonstreerden vrijdag in Den Haag tegen hoge druk huisartsenzorg; minister Kuipers meldde zich op het allerlaatste moment af

Honderden mensen demonstreerden vrijdagmiddag op het Malieveld in Den Haag tegen de hoge druk in de huisartsenzorg. Huisartsen, doktersassistenten en praktijkondersteuners protesteerden tegen de vele extra taken die de huisartsenpraktijken op zich moeten nemen. Volgens de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) is de grens bereikt van wat de huisartsenzorg aankan.

Huisartsen op het Malieveld, tijdens een demonstratie van huisartsen tegen de hoge werkdruk. De manifestatie maakt deel uit van een actieweek.

Huisartsen op het Malieveld, tijdens een demonstratie van huisartsen tegen de hoge werkdruk. De manifestatie maakt deel uit van een actieweek. Foto: Bart Maat

Veel demonstranten waren gekleed in een wit shirt. Daarop stond het aantal patiënten voor wie ze zorgen, zoals ‘‘s Nachts 202.000 patiënten in m’n eentje’. Op spandoeken stonden kreten zoals ‘te veel pijn in de eerste lijn’ en ‘ik heb zorgen om de zorg van morgen’. Op borden stonden teksten als ‘Heeft u een momentje? Wij namelijk niet!’ en ‘Help de huisarts verzuipt’. Sommige mensen hadden een paarse krokodil bij zich, als symbool voor bureaucratie.

Nieuws

menu