Dit artikel is vandaag gratis

Hulptransport naar Oekraïne vanuit Kollumerzwaag en Veenklooster: organisatie vraagt om gereedschap, houdbaar voedsel en andere producten

Houdbare producten. Foto: Shutterstock

Verschillende organisaties in Kollumerzwaag en Veenklooster regelen samen een hulptransport naar Oekraïne. Daarvoor is houdbaar voedsel nodig, maar ook mensen die medische en hygiënische producten, gereedschap of geld willen geven kunnen zich melden.

,,Er zijn voor elkaar én voor de ander staat centraal in Kollumerzwaag en Veenklooster. Een mooi en waardevol streven waaraan we graag handen en voeten willen geven”, zegt Haije van der Zaag namens plaatselijk belang van beide dorpen. Het hulptransport is bedoeld voor mensen in Oekraïne die in de oorlogsgebieden wonen, en de nood is daar hoog met de winter op komst.

De actie wordt georganiseerd door de Werkgroep opvang vluchtelingen Kollumerzwaag/Veenklooster, met steun van Stichting Lichtpunt, plaatselijk belang, de gezamenlijke kerken en de lokale ondernemersvereniging.

Verdere verspreiding

Om de goederen op de juist plek te krijgen, werken de partijen samen met Stichting Phoneo, een Roemeense hulporganisatie die zich normaliter inzet voor de allerarmsten en nu de verdere verspreiding naar het oorlogsgebied in Oekraïne regelt.

Mensen die een steentje bij willen dragen, kunnen naast het geven van geld ook houdbaar voedsel, medische en hygiënische producten en gereedschap brengen. Van woensdag 23 tot en met zaterdag 26 november is tussen 16.00 en 20.00 uur hiervoor een inzamelingsmoment bedacht bij Lichtpunt Hof van Heden in Kollumerzwaag.

Nieuws

menu