IJsclub De Trije Doarpkes viert honderdjarig jubileum: al een eeuw schaatsplezier voor inwoners van Burgwerd, Hartwerd en Hichtum

Hoewel strenge vorst steeds zeldzamer wordt, staat het bestuur van ijsclub De Trije Doarpkes in Burgwerd ook deze winter weer klaar als het kwik voor langere tijd onder nul duikt. Tegelijkertijd viert de vereniging het honderdjarig bestaan.

Het bestuur van ijsclub De Trije Doarpkes (vlnr): Auke Boschma, Anne Wind en Wibo Hettinga. Niet op de foto: Tanja Brattinga en Hanneke Dijkstra.

Het bestuur van ijsclub De Trije Doarpkes (vlnr): Auke Boschma, Anne Wind en Wibo Hettinga. Niet op de foto: Tanja Brattinga en Hanneke Dijkstra. Foto: Simon Bleeker

Wat de namen zijn van de drie mannen die op 8 november 1922 in de herberg van Burgwerd ijsclub De Trije Doarpkes oprichtten, weet Auke Boschma niet meer precies. Wel dat zij veel dorpsgenoten vreugde bezorgden. Wie van schaatsen hield, kon voortaan lid worden en, als het hard genoeg vroor, meerijden over de Boalserter Feart.

Nieuws

menu