Dit artikel is vandaag gratis

Ingrid van de Vegte stopt na acht jaar als directeur-bestuurder van het Fries Sociaal Planbureau

Ingrid van de Vegte van het Fries Sociaal Planbureau. Foto: Marchje Andringa

Ingrid van de Vegte neemt op 1 maart afscheid als directeur-bestuurder van het Fries Sociaal Planbureau (FSP). De inwoner van het Groninger Eenrum staat acht jaar bij de organisatie aan het roer.

Van de Vegte heeft de Raad van Toezicht van het FSP laten weten te willen stoppen, om zich elders te gaan richten op ‘mooie opdrachten en projecten die bijdragen aan de toekomst van Noord-Nederland’. Ze bekleedt ook functies bij de Friese Energie Alliantie, Stichting De Sociale Bouwmarkt en MEE Noord.

‘Als Raad van Toezicht zijn wij zeer content met de wijze waarop Ingrid de afgelopen acht jaar het FSP heeft ontwikkeld tot hét onafhankelijke onderzoeksinstituut van Fryslân’, reageert voorzitter Jornt Ozenga op het vertrek van de directeur-bestuurder. ‘Daarnaast zijn wij Ingrid dankbaar voor haar inzet en hetgeen zij bereikt heeft met het FSP.’

Interim-bestuurder

De Raad van Toezicht hoopt per 1 maart een interim-bestuurder aan te stellen en gaat daarna op zoek naar een definitieve opvolger.

Van de Vegte is, naast haar werkzaamheden voor het FSP, al drie jaar columnist voor het Friesch Dagblad . Sinds november 2019 schrijft ze om de week over sociaal-maatschappelijke vraagstukken in de zaterdagkrant.

Nieuws

menu