Dit artikel is vandaag gratis

Er komen binnenkort vier inspraakavonden om de toekomstplannen van de Friese IJsselmeerkust te bespreken

Kitesurfers bij het Mirnser Klif. Foto: Niels de Vries

Tijdens vier inspraakavonden worden binnenkort de toekomstplannen voor de Friese IJsselmeerkust besproken. Suggesties voor nieuwe projecten zijn welkom, laat de provincie Fryslân weten.

De provincie organiseert de inspraakavonden samen met de gemeenten Súdwest-Fryslân en De Fryske Marren en Wetterskip Fryslân.

Er zijn al veel wensen en ambities geformuleerd voor de Friese IJsselmeerkunst. Het gaat om wensen en ambities voor de komende dertig jaar. Aan sommige projecten, zoals de aanleg van een vismigratie bij de Afsluitdijk, wordt al gewerkt. Daarnaast staan voor de komende jaren onder andere het aanleggen van nieuwe fietsroutes en wandelpaden, het verbeteren van plekken voor watersporters en kitesurfers en optimale beleving van cultureel erfgoed op de planning.

Tijdens de inspraakavonden wordt gekeken of de wensen en ambities volledig zijn of aanvulling verdienen. Belangstellenden kunnen per regio aan de inspraak meedoen. Stavoren en omgeving is op 25 januari aan de beurt, Makkum en omgeving op 27 januari, Workum en omgeving op 2 februari en Lemmer en omgeving op 3 februari. De inspraak vindt online plaats, telkens van 19.30 uur tot 22.00 uur.

Nieuws

menu