Dit artikel is vandaag gratis

Inwoners dienen ideeën in voor 'een nog mooier Gorredijk', nu kan daar op gestemd worden

Een brug op de Turfroute in Gorredijk. Foto: Shutterstock

Inwoners van Gorredijk hebben de afgelopen weken in groten getale ideeën voor een nóg mooier Gorredijk ingediend. Daar kan tot en met 8 januari op gestemd worden, meldt de gemeente Opsterland.

Er zijn in totaal meer dan dertig ideeën binnengekomen via de website van de gemeente. Die lopen uiteen van de (her)inrichting van de openbare ruimte tot aan culturele activiteiten en alles daar tussenin.

,,We zijn erg blij met het enthousiasme waarmee de inwoners van Gorredijk hun ideeën kenbaar hebben gemaakt”, zegt wethouder Anko Postma. ,,Nu hopen we dat de inwoners hun favorieten aangeven, zodat de ideeën met het meeste draagvlak worden uitgevoerd.”

Toetsing

De tien ideeën met de meeste stemmen gaan door naar de volgde ronde, waarin de gemeente deze toetst aan de spelregels van het project. Daarna volgt nog een finaleronde.

Er is 200.000 euro beschikbaar, met een maximum van 50.000 per project. Dit geld is afkomstig van de Regio Deal Zuidoost Friesland, waarin de gemeenten Opsterland, Ooststellingwerf, Weststellingwerf, Heerenveen en Smallingerland, Provincie Fryslân, Wetterskip Fryslân en het rijk samenwerken.

Nieuws

menu