De teksten JA JONGU NEE JUH! en NEE JONGU JA JUH keren definitief niet terug aan het Zaailand in Leeuwarden. Het kost te veel geld

De uitspraak JA JONGU NEE JUH! is definitief niet meer te lezen op het gerechtsgebouw bij het Zaailand. De kosten daarvoor zijn te hoog.

De tekst 'Ja Jongu, Nee Juh!' en 'Nee Jongu, Ja Juh!' worden met de takel verwijderd. De letters werden in 2018 op de Leeuwarder rechtbank gezet als onderdeel van LF2018. Ze staan nu bij het voormalige postsorteercentrum aan de Snekertrekweg.

De tekst 'Ja Jongu, Nee Juh!' en 'Nee Jongu, Ja Juh!' worden met de takel verwijderd. De letters werden in 2018 op de Leeuwarder rechtbank gezet als onderdeel van LF2018. Ze staan nu bij het voormalige postsorteercentrum aan de Snekertrekweg. Foto: Marchje Andringa

Grootste probleem is het dak van het gerechtsgebouw. Voor storing en ouderhoud aan zonneschermen en glazenwassen wordt op het pand gebruik gemaakt van gondels die aan een rail vastzitten. Als de letters permanent teruggeplaatst zouden worden, moeten ze verplaatsbaar zijn, om de gondels te kunnen gebruiken. Dit zou minimaal 150.000 euro gaan kosten. En dan zijn de bedragen voor het terugplaatsen en het onderhoud van de letters nog niet eens meegerekend.

Nieuws

menu