Jannes en Willy waren 25 jaar vrijwilliger in natuurgebied De Twigen en krijgen bij hun afscheid een eigen zitbankje cadeau: 'Wy hawwe dit wurk mei nocht dien'

De 83-jarige Jannes de Grijs en Willy van der Heide waren 25 jaar actief als vrijwilliger in natuurgebied De Twigen bij Joure. Bij hun afscheid kregen ze een cadeau: een eigen zitbank.

De vrijwilligers op hun bankje in De Twigen. Vanaf links: Truus van der Heide, Willy van der Heide, Geeske de Grijs en Jannes de Grijs. Achter het bankje staan kinderen van groep 7a van cbs It Haskerfjild uit Joure.

De vrijwilligers op hun bankje in De Twigen. Vanaf links: Truus van der Heide, Willy van der Heide, Geeske de Grijs en Jannes de Grijs. Achter het bankje staan kinderen van groep 7a van cbs It Haskerfjild uit Joure. Foto: Niels de Vries

,,Zit er ook een mooi-weer garantie bij”, grapt Jannes de Grijs (83) terwijl hij naar het zitbankje kijkt dat hem zojuist is aangeboden. Het is maar een plaagstootje: De Grijs vindt het hartstikke leuk dat hij voortaan, als hij wil, op een bankje kan gaan zitten waar zijn eigen naam op staat. Dat geldt ook voor zijn natuurvriend Willy van der Heide (83). Ook zijn naam staat op het roestvrijstalen plaatje dat op de eikenhouten bank is geschroefd. Hij is ook blij met de plek waar het bankje staat. ,,In bytsje yn ’e lijte.”