De jeugdzorg legt 24 uur lang het werk neer met duizenden werknemers voor te hoge werkdruk: 'Dit kan zo niet langer'

De jeugdzorg gaat dinsdag 24 uur staken om aandacht te vragen voor de hoge werkdruk, de lange wachtlijsten en het uitblijven van een goede cao met loonsverhoging. Op het Malieveld komen duizenden jeugdhulpverleners bijeen om een signaal af te geven.

Froukje Offinga (r) en Pieter Drenten, kaderlid van FNV jeugdzorg Groningen, tijdens een vorige staking van de jeugdzorg in 2019.

Froukje Offinga (r) en Pieter Drenten, kaderlid van FNV jeugdzorg Groningen, tijdens een vorige staking van de jeugdzorg in 2019. Foto: Eigen foto

,,Dit kan zo niet langer. Zo kun je geen zorg leveren zoals zorg hoort te zijn”, zegt Froukje Offinga, voorzitter van de ondernemingsraad van Jeugdhulp Friesland en kaderlid van FNV Jeugdhulp Friesland. Er zal een half miljard worden bezuinigd. ,,Vervolgens is er geen plan over hoe je de zorg dan moet gaan vormgeven. De Sociaal Economische Raad en de Jeugdsprong hebben wel zo’n plan gemaakt, maar daar wordt niks mee gedaan.” Uit die plannen komt naar voren dat de jeugdzorg niet goed kan functioneren wanneer er zoveel geld wordt bezuinigd.

Suïcidaal

Nieuws

menu