Johannes (89) en Froukje (87) Koldijk-Postma uit Gauw zijn 65 jaar getrouwd, het echtpaar trad in 1958 op het gemeentehuis van Sneek in het huwelijk

Trouwringen.

Trouwringen. Foto: EPA

Johannes (89) en Froukje (87) Koldijk-Postma uit Gauw vieren deze week hun 65-jarig huwelijksjubileum. Dinsdag komt burgemeester Jannewietske de Vries van de gemeente Súdwest-Fryslân op bezoek, zaterdag viert het echtpaar feest met de kinderen en kleinkinderen.

Johannes (roepnaam Joop) en Froukje gingen als kind naar dezelfde basisschool, maar kenden elkaar op dat moment nog niet. ,,Dat feroare doe’t myn man letter mei syn freonen út de tsjerke wei by ús te teedrinken kaam”, vertelt Froukje. De liefde bloeide op toen ze 19 en 21 jaar oud waren.

Het echtpaar trouwde in 1958 op het gemeentehuis van Sneek. Johannes werkte als lasser, Froukje verdiende als kantoormedewerkster de kost bij achtereenvolgens een bank, de rechtbank en een verzekeringsmaatschappij.

Zes kinderen

Johannes en Froukje wonen nog altijd zelfstandig in de vrijstaande woning die ze in 1963 betrokken. Samen kregen ze zes kinderen: vier dochters en twee zoons.

Na het bezoek van de burgemeester dinsdag is het zaterdag opnieuw feest om het huwelijksjubileum te vieren, zegt Froukje. ,,Earst golvje yn Koudum mei de bern en bernsbern, dêrnei barbecueë by De Hege Gerzen yn Aldemardum.”