'Iedereen heeft een prachtig verhaal': jongeren brengen tijdens Arcadia een ode aan de mens

De 16-jarige Oane Marten van der Veen uit Drachten wil samen met andere jongeren in de voorstelling ‘Ode’ laten zien dat iedereen bijzonder is. Om een levensverhaal en de boodschap te schetsen laten de jonge kunstenaars verschillende kunstvormen zien. Het optreden maakt deel uit van het project BROEI van Arcadia, om jongeren te laten vertellen en te laten zien wat zij zelf willen.

Jongeren repeteren voor 'Ode' (van links naar rechts: Jesse Pestman, Bauke Westendorp, Lonneke Terpstra, Sam Huisman, Oane Marten van der Veen en Hidde van Overveld).

Jongeren repeteren voor 'Ode' (van links naar rechts: Jesse Pestman, Bauke Westendorp, Lonneke Terpstra, Sam Huisman, Oane Marten van der Veen en Hidde van Overveld). Foto: Jilmer Postma

Tijdens de repetitie voor het optreden van hun voorstelling ‘Ode’ op Simmerdeis in Drachten is er lol, maar wordt er ook serieus geoefend door de jongeren. Ze zijn allemaal tussen de zestien en achttien jaar oud en hebben de voorstelling samen in elkaar gezet. Regisseur en bedenker Oane Marten stuurt de muzikanten, actrice en kunstenares aan terwijl hij met het script tussen de uitvoerders doorloopt. De enige die mist is de danseres, maar die rol vult Oane Marten dan zelf maar even in.

Nieuws

menu