Jongeren zijn ondervertegenwoordigd in de Friese provinciale politiek. Dat moet anders, vinden Miriam (21), Merel (18) en Shanyl (18)

Het wordt tijd dat de nieuwe generatie Z, de eind-tieners en begin-twintigers van nu, een plek gaat innemen in de Friese Provinciale Staten en het algemeen bestuur van het Wetterskip. Miriam Gossen (21), Merel Fiets (18) en Shanyl Soekhlall (18) hebben zich verkiesbaar gesteld om namens de jongeren mee te praten. ,,We moeten elkaar zien en vinden, om onszelf zo een stem te geven in de politiek”, zegt Gossen. ,,Zorg dat je naar de stembus gaat. Laat zien dat we onszelf serieus nemen”, vult Soekhlall aan.

Miriam Gossen, Shanyl Soekhlall en Merel Fiets (v.l.n.r.).

Miriam Gossen, Shanyl Soekhlall en Merel Fiets (v.l.n.r.). Foto: Marchje Andringa

De woningnood, de klimaatcrisis en bezuinigingen in het openbaar vervoer; het zijn onderwerpen die jongeren bezighouden en waarvoor ze zich hard willen maken, merkt het drietal. In de provinciale politiek worden jongeren hierbij nog te weinig betrokken, en dat is jammer, want de nieuwe generatie is hard nodig. ,,Jongeren kijken vaak op een andere manier naar uitdagingen en stellen met een frisse blik vragen.”

Nieuws

menu