Dit artikel is vandaag gratis

Jouster skûtsje is de winnaar van de SKS-Jubileumbokaal op de Langwarder Wielen

Het Jouster skûtsje van schipper Rinus de Jong legde zaterdag op de Langwarder Wielen beslag op de SKS-jubileumbokaal. Foto: ANP

Schipper Rinus de Jong heeft zaterdag met het Jouster skûtsje beslag gelegd op de jubileumbokaal. Hij had na twee gezeilde wedstrijden op de Langwarder Wielen de minste punten en bleef Heerenveen en Leeuwarden voor.

Onder optimale omstandigheden zeilde Joure in de ochtendwedstrijd soeverein naar de winst. ’s Middags in de tweede wedstrijd was het skûtsje van Heerenveen, na een algehele valse start, het beste weg en schipper Sytze Brouwer bouwde de voorsprong elke ronde gestaag uit. Heerenveen zeilde vrijuit naar de winst voor Leeuwarden en Joure.

Uit handen van SKS-voorzitter René Nagelhout ontving Rinus de Jong na afloop de jubileumbokaal en was daar blij mee. ,,Machtich moai dit. Wy ha der hurd foar syld.” Er was gekozen voor de locatie Langweer, omdat daar 77 jaar geleden de strijd om het SKS-kampioenschap voor het eerst plaatshad.

Lid van verdienste

De SKS benoemde de vertrekkende Pieter Boelsma zaterdag tot lid van verdienste. Hij kreeg de versierselen opgespeld door voorzitter Nagelhout, waarna de Sneker een staande ovatie kreeg van de schippers en hun bemanning. Boelsma was jarenlang betrokken bij de SKS in allerlei functies en maakte de laatste jaren deel uit van de zeilraad.

Eindstand SKS-jubileumwedstrijd: 1. Joure, 2. Heerenveen,3. Leeuwarden,4. Akkrum,5. Earnewâld,6. Sneek,7. Huizum,8. d’Halve Maen,9. Woudsend,10. Langweer,11. Lemmer,12. Drachten, 13. Stavoren en 14. Grou.

Nieuws

menu