Er zijn fouten gemaakt in de top 100 van meest vervuilende bedrijven, die dinsdag werd gepubliceerd. De Kamer wil nu opheldering van minister Van der Wal

In een Kamerdebat zal minister Christianne van der Wal van Natuur en Stikstof woensdagavond uitleg moeten geven over fouten in een lijst met de top 100 van meest vervuilende bedrijven. Het RIVM, de opsteller van de lijst, heeft een coderingsfout gemaakt waardoor die lijst niet klopt. De Tweede Kamer wil tekst en uitleg van de bewindsvrouw.

Minister Christianne van der Wal-Zeggelink (Natuur en Stikstof).

Minister Christianne van der Wal-Zeggelink (Natuur en Stikstof). Foto: ANP

Op verzoek van GroenLinks stuurde Van der Wal eerder deze week een lijst naar de Tweede Kamer met de top 100 piekbelasters in Nederland. Daarbij is ook een lijst verstuurd met de top 100 grootste uitstoters van ammoniak (een stikstofverbinding). Dat zijn voornamelijk veehouderijen. Maar die lijst komt niet overeen met de werkelijkheid. Het RIVM meldt dat stallen ”met moderne emissiereducerende technieken” een code kregen die juist hoort bij een minder schoon staltype. Het RIVM komt binnen een week met een correcte lijst.

‘Enorm gepruts’

Nieuws

menu