Kappers laten van zich horen op stakingsdag. 'De steunpakketten vergoeden hoogstens 15 procent van het verlies dat momenteel 100 procent is'

In een op de drie gemeenten voeren kappers donderdag 30 december actie. Dat gebeurt via de etalage en sociale media, maar ook met ludieke acties in de kapsalons. ,,Weten mensen wel dat de steunpakketten voor ons nooit toereikend zijn geweest?”

K&K Kappers Leeuwarden doen mee met de stakingsactie. Eigenaar Johan de Wit in de etalage die is vol gezet met kappershoofden.

K&K Kappers Leeuwarden doen mee met de stakingsactie. Eigenaar Johan de Wit in de etalage die is vol gezet met kappershoofden. Foto: Marchje Andringa

Boos maakt hij zich er niet meer over, zoals in het begin, maar toen hij hoorde van de actie wilde hij toch graag meedoen. Johan de Wit, eigenaar van K&K Kapper in de Sint Jacobsstraat in Leeuwarden houdt het protest vooral bij sociale media en zijn etalage. ,,Daar staan de oefenhoofden opgesteld en hangt een spandoek: ‘wij willen en kunnen open’.

Ontoereikend

Nieuws

menu