Dit artikel is vandaag gratis

Keeper Pieter Bos moet helaas stoppen bij Cambuur en het MCL roept op om zonnebrand te blijven gebruiken: Dit heb je vandaag gemist

Door je niet in te smeren loop je een groter risico op huidkanker. Foto: Shutterstock

Zes verhalen om je weer helemaal op de hoogte te brengen van het nieuws binnen en buiten Fryslân.

Voetballer Pieter Bos beëindigt per direct zijn profloopbaan. De 25-jarige keeper uit Buitenpost, die bij SC Cambuur onder contract stond, kampt met hartproblemen. ,,Dit is vooral een persoonlijk drama voor Pieter zelf.”

De zon schijnt deze week volop en de temperaturen stijgen naar zomerse waarden. Menig Fries pakt daarom deze dagen de zonnebrandcrème erbij. Maar sommige mensen roepen op de crème links te laten liggen omdat die gevaarlijk zou zijn. Daarmee loop je echter een groot risico, zegt Robert Vodegel, dermatoloog bij het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL).

In de Lantearne in Surhuisterveen wordt zondag weer een zogenoemde Connexion-ontmoetingsdienst gehouden. Gerlof Wiersma van KerkOverstag spreekt er. Hij ziet positieve ontwikkelingen in het bereiken van jongeren en jonge gezinnen met het evangelie. ,,Tot voor dertig, veertig jaar geleden was je ‘gewoon’ lid van de kerk. Nu is dat veel meer een bewuste keuze.”

De rechtmatigheid van 15,5 miljard euro aan verplichtingen (beloofde uitgaven) die de rijksoverheid in 2021 aanging, is niet met zekerheid vast te stellen. Dat stelt de Algemene Rekenkamer: bij deze verplichtingen is het onzeker of aan de geldende regels is voldaan. Dat het kabinet voor het derde jaar op rij over de schreef ging, noemt de Rekenkamer ‘zorgwekkend’. Het kabinet kan zich volgens de toezichthouder niet meer verschuilen achter crisismaatregelen.

‘Stoer hoor, dit Zwolse staaltje van mannelijk machogedrag!’, twitterde de Urker predikant ds. A. C. Uitslag maandag. De christelijke gereformeerde kerk (cgk) in Zwolle heeft zondag vrouwelijke ambtsdragers bevestigd, tegen de landelijke afspraken in. Dat leidde op sociale media tot felle discussies.

Geen klassikale lessen of een diploma na vier jaar, maar wel praktijkervaring opdoen onder de vleugels van een doorgewinterde kunstenaar. Dat wordt het concept van de Joop Mulder Academie voor jonge makers, die later dit jaar van start moet gaan.

Wil je graag elke dag onze verhalen ontvangen in je mail? Schrijf je dan in voor onze dagelijkse nieuwsbrief . Fijne avond!

Nieuws

menu