Kerk in Sibrandabuorren zet vanwege het dramatische ongeluk bij Jirnsum de deuren open voor ontmoeting: 'Wy binne hjir stil fan'

Het nieuws over het dodelijk ongeval waarbij zaterdagavond vier mannen uit een vriendengroep uit Sibrandabuorren en Britswert om het leven kwamen, dreunt nog hard na in de streek. Op een nog te bepalen moment deze week is er voor het dorp gelegenheid om bij elkaar te komen.

Aan de Rijksweg tussen Jirnsum en Reduzum, op de plek waar vier mannen uit Sibrandabuorren en Britswert zaterdagavond omkwamen bij een auto-ongeluk, zijn bloemen neergelegd.

Aan de Rijksweg tussen Jirnsum en Reduzum, op de plek waar vier mannen uit Sibrandabuorren en Britswert zaterdagavond omkwamen bij een auto-ongeluk, zijn bloemen neergelegd. Foto: Simon Bleeker

De kerkenraad van De Lege Geaën heeft in overleg met de dorpsbelangen van Sibrandabuorren en Britswert besloten gelegenheid te bieden om bij elkaar te komen in de kerk van Sibrandabuorren. ,,Veel mensen kennen de jongens of hun ouders. Door de kerk open te stellen kunnen mensen die daar behoefte aan hebben elkaar ontmoeten, stilstaan bij de gebeurtenis of misschien een kaarsje branden.”