Kinderen in Lemmer kunnen weer ‘Der út’: 'Bern wolle wol bûtenboartsje mar moatst it harren wol wat oantreklik meitsje kinne'

Aan de Intang in Lemmer-Noord werd woensdag een splinternieuwe speeltuin geopend die tot stand kwam door een burgerinitiatief van de buurt. Het gras was eigenlijk nog niet klaar voor spelende kinderen, maar ze konden niet wachten. De omwonenden willen met de groenere speelomgeving de kinderen stimuleren meer buiten te spelen.

Buurtkinderen in Lemmer onthullen bord met de naam van de nieuwe speeltuin. In de rode jas initiatiefnemer Corina Hoekstra.

Buurtkinderen in Lemmer onthullen bord met de naam van de nieuwe speeltuin. In de rode jas initiatiefnemer Corina Hoekstra. Foto: Marco Keyzer

,,Is het al half vier?” klinkt het uit de groep van tientallen kinderen, van wie sommigen letterlijk staan te springen. Met zijn allen staan ze in een horde voor het oranje lint met daarachter hun nieuwe domein. Knalgroen gras, een metershoog klimrek, schommels, waterpomp, draaischijf, speelheuvel en pannakooi: dit vraagt er haast om om op gespeeld te worden.