In het skûtsjesilen was Klaas Jansma alleen maar 'te gast', nu verdiept hij in microbiologie en ontdekt van alles: 'It is in feest fan ferwûndering' | Interview

Journalist Ruurd Walinga interviewde diverse malen Klaas Jansma, voor het laatst in 2012. Nu weer, want hij is benieuwd waar de ‘Theo Koomen van de skûtsjesylverslaggeverij’ nu zijn tijd mee vult.

Oud-skutsjesylverslaggever Klaas Jansma uit Garyp bij de composthoop in zijn tuin achter zijn woonboerderijtje in Garyp. Een paar keer per jaar gaat hij met de riek door de composthoop. De groene container hoeft nooit bij de weg van de publicist die zich verdiept in microbiologie.

Oud-skutsjesylverslaggever Klaas Jansma uit Garyp bij de composthoop in zijn tuin achter zijn woonboerderijtje in Garyp. Een paar keer per jaar gaat hij met de riek door de composthoop. De groene container hoeft nooit bij de weg van de publicist die zich verdiept in microbiologie. Foto: Marcel van Kammen

Na tweemaal zijn voicemail op zijn 06-nummer te hebben ingesproken, probeer ik zijn vaste nummer in Garyp. Opnieuw een antwoordapparaat. Ik spreek niks in, maar korte tijd later belt Klaas terug. ,,Ruurd jonge. Do hiest belle! Wat is it boadskip?”

Nieuws

menu