Klaas Visser uit Leeuwarden krijgt heldenstatus na een levensreddende actie in de haven van Scheveningen. 'Ik wist net iens fan it bestean. Dit is hiel bysûnder'

Op de plek waar Klaas Visser in het huwelijk trad, daar ontving de Leeuwarder dinsdagmiddag de heldenstatus. In de Oranjezaal van het stadhuis kreeg hij van burgemeester Sybrand Buma de bronzen draagmedaille van het Carnegie Heldenfonds opgespeld.

Klaas Visser krijgt de zilveren draagmedaille van het Carnegie Heldenfonds opgespeld door burgemeester Sybrand Buma van Leeuwarden.

Klaas Visser krijgt de zilveren draagmedaille van het Carnegie Heldenfonds opgespeld door burgemeester Sybrand Buma van Leeuwarden. Foto: Hoge Noorden / Jaap Schaaf

De Leeuwarder was samen met zijn vrouw Annette naar het stadhuis gelokt om nog eens de trouwzaal te kunnen bekijken, voordat deze gerenoveerd zou worden. Dat dit al was gebeurd, was hem ontgaan. Vooral omdat er aan de buitenkant nog steeds onderhoud wordt gepleegd. Toch voelde Visser wel nattigheid. ,,Ik seach ús eigen auto stean. En dy fan de skoanâlden.”

Nieuws

menu