Drieluik met foto's in de gevels en meer ruimte in de voorpui, het nieuwste ontwerp van het nieuwe Cambuurstadion valt goed bij welstandscommissie

Het nieuwste ontwerp van het Cambuurstadion kan op goedkeuring rekenen van welstandscommissie Hûs en Hiem. Daarmee is de laatste hobbel genomen voor architect Ludo van Widdershoven, die nog wel wat kleine aanpassingen toevoegde aan het stadion.

Het ontwerp van het nieuwe Cambuurstadion met de hoofdingang.

Het ontwerp van het nieuwe Cambuurstadion met de hoofdingang. Bron: Widdershoven Architecten

Van Widdershoven moest vorig jaar het ontwerp van het stadion aanpassen vanwege gestegen tarieven van bouwmateriaal. De bouwkosten van het stadion, zo’n 60 miljoen euro in totaal, moesten met 3,5 miljoen euro naar beneden. Verder was kritiek van de welstandscommissie aanleiding om het eerste ontwerp te veranderen. De commissie vond toen ,,dat het ontwerp meer op een kantoor dan op een voetbalstadion leek”.

Nieuws

menu