Kuipers laat keuze voor locaties kinderhartcentra onderzoeken, traumachirurgen kritisch op plannen centralisatie in Randstad

Zorgminister Ernst Kuipers wil opnieuw kijken naar de twee locaties die zijn aangewezen om kinderhartchirurgie te concentreren. Kritiek tegen plannen zwelt aan, ook traumachirurgen zijn nu tegen voorstel om het centrum in Groningen te sluiten.

Fries Statenlid Maaike Prins (rechts) bezoekt, samen met Kamerleden Joba van den Berg en Agnes Mulder en Groninger fractievoorzitter Robert de Wit (allen CDA) het UMCG.

Fries Statenlid Maaike Prins (rechts) bezoekt, samen met Kamerleden Joba van den Berg en Agnes Mulder en Groninger fractievoorzitter Robert de Wit (allen CDA) het UMCG. Foto: FD

Kuipers blijft bij het eerdere besluit om de zeer specialistische zorg terug te brengen van vijf naar twee ziekenhuizen. Zijn voorganger heeft Utrecht en Rotterdam daarvoor aangewezen. Kuipers is het daarmee eens maar hij is bereid ,,als daar goede inhoudelijke redenen voor zijn, de keuze voor de locaties te heroverwegen”, schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer.

Nieuws

menu