Wel of geen organen doneren? Een kwart van de inwoners van Fryslân heeft niet gekozen en zij worden nu automatisch toegevoegd aan het Donorregister

Ruim 130.000 Friezen die tot nu toe nog geen keuze hebben gemaakt of zij hun organen willen doneren, zijn vanaf nu automatisch toegevoegd aan het Donorregister. Dit is een kwart van de volwassenen in Fryslân. Zij krijgen hierover binnenkort een brief.

Op 1 juli wordt de nieuwe Donorwet van kracht. Die regelt dat mensen die niet in het register staan, hierin worden opgenomen met de notitie dat ze geen bezwaar hebben tegen orgaandonatie.

Op 1 juli wordt de nieuwe Donorwet van kracht. Die regelt dat mensen die niet in het register staan, hierin worden opgenomen met de notitie dat ze geen bezwaar hebben tegen orgaandonatie. Foto: Pieter Stam de Jonge Pieter Stam de Jonge

Op 1 juli ging de nieuwe Donorwet in. Die houdt in dat wie niets doorgeeft en achttien jaar of ouder is, in het register komt te staan als ‘geen bezwaar tegen donatie’. Overigens kunnen kinderen vanaf 12 jaar hun voorkeur aangeven, als zij dat willen. Maar als ze niets invullen, heeft dat geen consequenties.

Nieuws

menu