LTO-leden geven het rapport Remkes een krappe voldoende en staan open voor een landbouwakkoord, maar wantrouwen richting het kabinet blijft

Boeren en tuinders staan open voor het sluiten van een landbouwakkoord met het kabinet. Ze vragen zich tegelijkertijd af of het kabinet de adviezen van stikstofbemiddelaar Johan Remkes wel zal opvolgen. Dat blijkt uit een ledenraadpleging van land- en tuinbouworganisatie LTO Nederland over het rapport dat Remkes vorige week presenteerde.

Sjaak van der Tak (voorzitter) en Trienke Elshof (portefeuillehouder Platteland en Omgeving) van LTO Nederland tijdens een persmoment over de bevindingen van bemiddelaar Johan Remkes over het stikstofbeleid van de regering.

Sjaak van der Tak (voorzitter) en Trienke Elshof (portefeuillehouder Platteland en Omgeving) van LTO Nederland tijdens een persmoment over de bevindingen van bemiddelaar Johan Remkes over het stikstofbeleid van de regering. Foto: ANP

LTO-leden mochten aangeven of de aanbevelingen van onafhankelijk gespreksleider Remkes bijdragen aan de verbetering van het vertrouwen van boeren in een oplossing voor de stikstofkwestie. Voor zijn inspanning kreeg Remkes met een 5,5 een krappe voldoende.

Nieuws

menu