Staten roepen Friese sporters op zich uit te spreken tegen uitsluiting lhbtiq+'ers: ,,We zingen wel 'Hand in hand kameraden', maar we zien het niet altijd terug op het sportveld”

Friese sporticonen moeten zich uitspreken tegen discriminatie van seksuele minderheden in de sportwereld. De provincie zou daar een campagne voor moeten opzetten, vinden de Staten. Ze namen daar woensdag een motie over aan.

De voorzitter van Drachtster Boys Gijs Lokhorst (rechts) en Anna de Groot van het COC hesen in februari 2021 de regenboogvlag op sportpark Drachtster Bos om aandacht te vragen voor acceptatie van lhbtiq+'ers in de sport.

De voorzitter van Drachtster Boys Gijs Lokhorst (rechts) en Anna de Groot van het COC hesen in februari 2021 de regenboogvlag op sportpark Drachtster Bos om aandacht te vragen voor acceptatie van lhbtiq+'ers in de sport. Foto: Jilmer Postma

,,De helft van de voetbalprofs schat in dat het moeilijk is om in het voetbal uit de kast te komen en zeven op de tien spelers ervaren de voetbalwereld als lhbtiq+-onvriendelijk”, haalde PvdA-Statenlid Jaap Stalenburg onderzoek daarover aan. ,,Wy wolle oan lhbtiq+’ers útdrage: wy sjogge jim, wy wolle dat jim meidwaan kinne lykas elkenien, yn in feilige sportive omjouwing”, aldus Wieke Wiersma (CDA).

Nieuws

menu