'Laat je niet opjagen', geeft Floortje Dessing studenten van het Friesland College mee, 'Je hebt nog een bulk toekomst voor je'

Het Friesland College viert deze week een internationale week. Tv-ster en reisverslaggever Floortje Dessing was woensdag de hoofdact tijdens de Friesland College Tour in poppodium Neushoorn in Leeuwarden. Studenten van allerlei mbo-opleidingen vroegen haar het hemd van het lijf. ,,Ben je bezig met klimaatverandering?”

Floortje Dessing tijdens de Friesland College Tour.

Floortje Dessing tijdens de Friesland College Tour. Foto: Marchje Andringa

Een zaaltje toespreken, komt er niet vaak van in het reislustige leven van Floortje Dessing, presentatrice van programma’s als 3 op Reis en Floortje naar het einde van de wereld . Dessing ontving in haar carrière meerdere prijzen, waaronder de Gouden Televizier-Ring. Een paar dagen geleden kwam ze terug van haar nieuwste project: een autotrip van Amsterdam naar de Nepalese hoofdstad Kathmandu. ,,Ik nog moet bijkomen van het deel door Irak, waar ik onder militaire begeleiding mijn reis moest vervolgen.” Zo zette ze meteen de toon in een ochtend waarbij ze de studenten uitvoerig meenam in haar kleurrijke reisavonturen.

Nieuws

menu