Langweerder skûtsje van schipper Harmen Brouwer ‘berooft’ Langweerder schipper Jappie Visser van eerste zege in SKS

Jappie Visser leek op het IJsselmeer bij Stavoren met de Sneker Pan op weg naar zijn eerste zege. Maar Harmen Brouwer troefde hem in de eindfase met het Langweerder skûtsje af en ‘beroofde’ de schipper uit Langweer van zijn primeur.

Schipper Harmen Brouwer geniet op het Langweerder skûtsje 'De Jonge Jan' na zijn tweede overwinning op het IJsselmeer bij Stavoren. Op het achterschip geniet adviseur Pieter-Jan Postma (r) mee.

Schipper Harmen Brouwer geniet op het Langweerder skûtsje 'De Jonge Jan' na zijn tweede overwinning op het IJsselmeer bij Stavoren. Op het achterschip geniet adviseur Pieter-Jan Postma (r) mee. Foto: Tom Coehoorn

Praktisch de hele wedstrijd zeilde Sneek aan de leiding, maar het was de 37-jarige Visser, woonachtig in Langweer, niet gegund zijn eerste overwinning te mogen bijschrijven. Zijn generatiegenoot Harmen Brouwer (39) stak daar met ‘De Jonge Jan’, in de zesde en laatste route van de op-en-del-baan, eigenhandig een stokje voor. En pakte in de zevende wedstrijd van het SKS-kampioenschap zijn tweede dagzege.

Nieuws

menu