Dit artikel is vandaag gratis

Na problemen bij aquaduct A7 brokkelt ook de naastgelegen brug bij Uitwellingerga af. Voorlopig mag er niet harder dan 30 kilometer per uur worden gereden.

De brug bij Uitwellingerga is in slechte staat. Foto: Gemeente Súdwest-Fryslân

Omdat de brug aan de Nije Dyk bij Uitwellingerga in slechte staat verkeert, mag daar voorlopig niet harder dan dertig kilometer per uur worden gereden. De weg is ook versmald. De brug was al niet in beste staat, maar door de afsluiting van het naastgelegen aquaduct in de A7 was de verkeersdrukte fors toegenomen.

Door de afsluiting van het aquaduct onder het Prinses Margrietkanaal is het over de hele N7, die parallel aan de A7 loopt, veel drukker geworden. Eerder nam de gemeente al het besluit om de maximumsnelheid tussen Uitwellingerga en Sneek terug te brengen naar 60 kilometer per uur.

Wethouder Michel Rietman van Súdwest-Fryslân heeft zijn zorgen uitgesproken over de staat van de bruggen in de gemeente. Hij vraagt Rijkswaterstaat om met de allerhoogste prioriteit te investeren in het onderhoud van de bruggen en wegen in de regio. ,,Door de afsluiting van de A7 is duidelijk geworden hoe kwetsbaar we als gemeente zijn als de bruggen niet goed worden onderhouden.”

Nieuws

menu