Dit artikel is vandaag gratis

Leeuwarden gaat 125 tot 150 extra Oekraïense vluchtelingen opvangen, de vluchtelingen komen in vierpersoonschalets op de Citycamping te wonen

Caroline Doelman, consulent Vluchtelingenprojecten bij Solidair Friesland bij Nieuw Mellens waar eerder dit jaar Oekraïners werden opgevangen. Foto: Hoge Noorden / Jaap Schaaf

Vanaf half december vangt de gemeente Leeuwarden 125 tot 150 Oekraïense vluchtelingen op Citycamping De Wetterpôlle in de Friese hoofdstad op. De opvang duurt maximaal een jaar.

De vluchtelingen worden daar in vierpersoonschalets opgevangen. Ze kunnen daar zelf ook koken. De chalets worden vanaf 1 december op de camping aan de Coronaweg geplaatst en in gereedheid gebracht. Personeel om de locatie te runnen wordt door de gemeente ingehuurd.

Naast deze locatie heeft de gemeente in maart dit jaar al in Oer’t Hout in Grou en Nieuw Mellens in Leeuwarden opvang voor Oekraïeners geregeld. Omdat door de oorlog het aantal vluchtelingen in Nederland blijft toenemen, wordt deze derde locatie geopend.

Nieuws

menu