Leeuwarden voert coronapolsbandjes in voor horeca binnenstad: 'Dit is veel makkelijker'

Horecabezoekers in de binnenstad van Leeuwarden kunnen vanaf zaterdag polsbandjes gebruiken als coronatoegangsbewijs. ,,Én een QR-code, én een ID-kaart controleren kost veel tijd en werk. Dit is veel makkelijker’’, zegt Melle Bakker, voorzitter van de afdeling Fryslân van Koninklijke Horeca Nederland.

Op vertoon van een QR-code en een identiteitsbewijs kunnen horecabezoekers nu ook in Leeuwarden een toegangspolsbandje ophalen.

Op vertoon van een QR-code en een identiteitsbewijs kunnen horecabezoekers nu ook in Leeuwarden een toegangspolsbandje ophalen. Foto: Koen van Weel Koen van Weel

Mensen kunnen bij zogeheten checkpoints een bandje krijgen op vertoon van hun identiteitsbewijs en geldige QR-code. Er komen twee checkpoints: op het Waagplein en op het Wilhelminaplein. Deze zijn voor nu open op vrijdagen en zaterdagen vanaf het middaguur tot ongeveer 23.00 uur, meldt de gemeente Leeuwarden. De polsbandjes blijven 24 uur geldig en hebben dagelijks een andere kleur. Zo hoeft niet meer elke horecaondernemer bij de deur te controleren op coronapaspoorten.

Nieuws

menu