Leeuwarden wordt 'City of love' tijdens Roze Zaterdag: ,,Zolang het nog niet geaccepteerd en veilig is om jezelf te kunnen zijn is dit nodig”

Het landelijke pride-evenement Roze Zaterdag wordt op 16 oktober in Leeuwarden gehouden. ,,Zolang het nog niet geaccepteerd en veilig is om jezelf te kunnen zijn is dit evenement nodig”, zegt directeur Mirka Antolovic van antidiscriminatiecentrum Tûmba. Dat is iets wat zanger Blondeau uit ervaring weet. Hij mocht zaterdag optreden toen de eerste plannen voor het evenement bekend werden gemaakt.

Zanger Blondeau bij de presentatie van de plannen voor Roze Zaterdag in Leeuwarden

Zanger Blondeau bij de presentatie van de plannen voor Roze Zaterdag in Leeuwarden Foto: Hoge Noorden/Jacob van Essen

De nieuwe wet in Hongarije die zogenaamde promotie van homoseksualiteit moet verbieden laat zien dat evenementen als Roze Zaterdag nog altijd nodig zijn, zei directeur Mirka Antolovic van antidiscriminatiecentrum Tûmba zaterdag bij de presentatie van de eerste plannen voor Roze Zaterdag in Leeuwarden. ,,Helaas kunnen we anno 2021 nog steeds niet stellen dat iedereen ongeacht wie hij liefheeft volledig is geaccepteerd. Zo lang dit niet normaal is heb je deze dag nodig.”

Nieuws

menu