Liander brengt klanten slecht nieuws: de uitbreiding van het stroomnet duurt opnieuw langer dan gedacht

De operatie van het uitbreiden van de capaciteit van het elektriciteitsnet duurt opnieuw langer dan verwacht. Dit heeft onder meer gevolgen voor 435 producenten van groene stroom en grote afnameprojecten, die een tot drie jaar langer op hun beurt moeten wachten en mogelijk hun rijkssubsidie verliezen.

Op kaasboerderij De Deelen in Tijnje heeft Liander in maart een verdeelkastje geplaatst zodat daar toch stroom aan het net geleverd kan worden.

Op kaasboerderij De Deelen in Tijnje heeft Liander in maart een verdeelkastje geplaatst zodat daar toch stroom aan het net geleverd kan worden. Foto: Jilmer Postma

Netbeheerder Liander heeft donderdag zijn klanten in Fryslân en de Noordoostpolder ingelicht over de vertraging, die onder meer te maken heeft met materiaalschaarste en het tekort aan technisch personeel. ,,Producenten van wind- en zonnestroom hebben de afgelopen tweeënhalf jaar te horen gekregen wanneer er ruimte beschikbaar zou komen op het elektriciteitsnet. Dat was op basis van grove planningen en prognoses. Met de kennis van nu blijkt de uitbreiding meer tijd te kosten dan verwacht.”

Nieuws

Meest gelezen

menu