Dit artikel is vandaag gratis

Lichaam gevonden nabij Groene Strand op Terschelling, politie houdt rekening met vondst slachtoffer bootongeluk

Bloemen bij het Zeeliedenmonument op dag twee na het bootongeluk op Terschelling Foto: ANP

Op Terschelling nabij het Groene Strand is een lichaam aangetroffen. De politie onderzoekt zondagochtend de identiteit en houdt er rekening mee dat het om een nog vermist slachtoffer van het bootongeluk bij het eiland, op 21 oktober, gaat.

Dat maakte de politie zondagochtend bekend. Er werd om 07.00 uur ‘s ochtends een melding bij de politie gedaan van een overleden persoon.

Het lichaam is inmiddels weggehaald en wordt overgebracht naar het vasteland voor onderzoek. Wanneer meer duidelijkheid komt over wie het slachtoffer is, is nog niet aan te geven, zegt een woordvoerder van de politie. De identificatie kan volgens de hem binnen een dag zijn gebeurd, maar kan ook langer duren.

Het Groene Strand ligt aan de rand van West-Terschelling, aan de Waddenzeekant. Het is niet ver van de plek waar het ongeval tussen snelboot Tiger van rederij Doeksen en watertaxi Stormloper plaatsvond. Daarbij kwamen vier mensen om het leven, waarvan er twee nog zijn vermist. Hulpdiensten zoeken al ruim twee weken intensief naar hun lichamen.

Het gaat om de twaalfjarige Riemer uit Sexbierum en een volwassen man. De politie laat weten met meer informatie te komen als de identiteit van het slachtoffer is achterhaald.

Bij de start van de Berenloop op Terschelling is een minuut stilte gehouden, in verband met de vondst van het lichaam.

Nieuws

menu