Dit artikel is vandaag gratis

Aangespoeld lichaam op Terschellinger strand is van 49-jarige man uit Tjalleberd die vermist raakte bij veerbootcrash

Boten van de KNRM tijdens een zoekactie in oktober. Foto: Jilmer Postma

Het lichaam dat vanochtend is aangespoeld op Terschelling is van de 49-jarige man uit Tjalleberd die vermist werd na de aanvaring tussen een veerboot en een watertaxi. Dat heeft de politie zondagmiddag bekend gemaakt.

De man raakte vermist na het ongeluk tussen de veerboot Tiger en watertaxi de Stormloper op 21 oktober. Naast de 49-jarige man, een werknemer van bouwbedrijf Friso, raakte ook een twaalfjarige jongen vermist. Bij het ongeluk overleden nog twee mannen, een 57-jarige man uit Leeuwarden en een 46-jarige man uit Sexbierum, de vader van de vermiste jongen.

Zoekteam

Het lichaam van de 49-jarige man werd zondagochtend rond zeven uur op het Groene Strand bij Terschelling aangetroffen. De politie is ingeseind. Het lichaam is later overgebracht naar de vaste wal. Een twintig man sterk vrijwilligersteam van Search and Rescue Nederland is naar Terschelling gekomen om de stranden verder af te zoeken naar de tweede vermiste.

Ook is een boot van de politie en de reddingsmaatschappij Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) ingeschakeld.


Nieuws

menu