Multifunctioneel centrum Maggenheim in Makkum neemt na crisisberaad drastische maatregelen vanwege hoge energielasten

Het bestuur van de Stichting Nieuw Maggenheim heeft naar aanleiding van de stijgende energieprijzen drastische maatregelen moeten nemen. Er kan met ingang van woensdag niet meer worden gedoucht en de verwarming gaat uit in de sporthal bij het multifunctioneel centrum in Makkum. En als de situatie niet snel verbetert, gaat mogelijk de deur op slot.

Het multifunctioneel Centrum Maggenheim in Makkum, dat vanwege de hoge energiekosten gedwongen was drastische maatregelen  te nemen.

Het multifunctioneel Centrum Maggenheim in Makkum, dat vanwege de hoge energiekosten gedwongen was drastische maatregelen te nemen. Foto: Simon Bleeker Fotografie

Om tot dat besluit te komen moest er op dinsdagavond een crisisberaad aan te pas komen. Het buurthuis is in 2010 aangebouwd aan de bestaande sporthal, tevens de grootste gebruiker van gas en elektriciteit. ,,Wy hawwe yn septimber de jierrekken krigen fan Dorpstroom en dat foel al wat ôf. En op basis fan de nije tariven en itselde gebrûk soene de kosten 270 persint heger komme te lizzen”, vertelt Libbe Terpstra, secretaris van de stichting.

Nieuws

Meest gelezen

menu